W sobotę, 18 sierpnia Barbara Mączka z KGW Bięcino i Magda Krysiak otrzymały specjalne certyfikaty kulinarne.
Konkurs kulinarny odbył się na słupskim Placu Zwycięstwa w ramach XVI Święta Ryby i Święta Miasta Słupska i Dwumiasta. Barbara Mączka otrzymała dwa certyfikaty w kategorii Wypieki za „Chleb wieloziarnisty Basi” i za „Jabłecznik na biszkopcie”. W tej samej kategorii nagrodzono Magdę Krysiak za „Ciasto Tofi” i „Ciasto Marchewkowe”. – Serdecznie gratuluję Paniom tego sukcesu i bardzo cieszy nas wszystkich, że tak chętnie bierzecie Panie udział w różnych konkursach i przeglądach kulinarnych – mówił tuż po wręczeniu nagród Grzegorz Jaworski, Wójt Gminy Damnica.
Barbara Mączka, na co dzień Sołtys Wsi Bięcino słynie z dużych umiejętności kulinarnych. Chętnie bierze udział w wielu plebiscytach, zdobywając znaczące nagrody. Niedawno w Strzelinie otrzymała także nagrodę za „Nalewkę domową”.
Zwyciężczyniom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w spełnianiu swoich pasji.